Smart Nutrition|Motivele Demonstrate Științific Pentru Care Este Bine Să Consumi Ciocolată

IMG_20181019_154242

Ciocolata  de calitate nu este doar un răsfăț, ci și un aliment cu beneficii pentru sănătate. Dovada sunt zecile de studii, care au argumentat necesitatea consumului din motive extrem de serioase.

Mai jos găsiți motivele științifice pentru care trebuie să consumăm ciocolată fără a ne simți vinovați, în legătură cu partea mare de calorii, pe care o deține acest dulce adorat în lumea întreagă.

Bineînțeles, trebuie să avem și o limită în consumarea ciocolatei.

Scade Tensiunea Arterială

Potrivit unui studiu, realizat de către Universitatea din Cologne (Germania), flavonoizii din ciocolată, ajută la scăderea tensiunii arteriale, pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao, ajută la producerea de monoxid de azot, care stimulează  vasele de sânge să se dilateze. Totodată, consumatorii de ciocolată au un risc cu 12 procente mai scăzut, decât cei care nu consumă ciocolată să facă boli de inimă și cu 23 procente mai mic să facă infarct.

Întărește Oasele

Iubitorii ciocolatei albe au toate motivele să se bucure: 50 de grame conțin 15% din doza zilnică recomandată de calciu pentru un adult. Evident, înainte de a mânca o ciocolată întreagă, ca să vă asigurați că sunteți cu calciu la cote maxime, citiți și eticheta produsului. Nu trebuie să conțină grăsimi vegetale hidrogenate, aditivi alimentari și cantități foarte mari de zahăr. Untul de cacao ar trebui să fie ingredientul principal.

Ajută Creierul

Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins, au descoperit, faptul că, ciocolata neagra protejează celulele creierului, mai ales dacă ai suferit un atac cerebral. Indiferent dacă mănânci ciocolată de pofta, sau pentru că te ajută să fii sănătoasă, ai grijă să alegi una care să fie de calitate, cu un conținut ridicat de cacao și cât mai puține ingrediente pe lângă.

Este Plină de Antioxidanți

Ciocolata neagra conține cantități impresionante de flavonoizi care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi. Aceștia, din urmă, sunt răspunzători pentru o mulțime de afecțiuni, multe dintre ele chiar mortale.

Poate Preveni Cancerul

Boabele de cacau au în compoziție o substanță, pentamer, care s-a dovedit că inhibă celulele canceroase să se răspândească prin organism. Oamenii de știință, de la Centrul de Studiu al Cancerului de la Universitatea din Georgetown, au folosit parameri pentru celulele canceroase și au observat, faptul că, acestea nu s-au mai divizat.

Calmează Simptomele Sindromului Premenstrual

Este un motiv pentru care femeilor le este poftă de ciocolată, într-un moment anume, din lună. Ciocolată ajută la eliminarea de endorfine, care reduc anxietatea. De asemenea, este bogată în magneziu, care îmbunătățește starea de spirit și reduce retenția de apă.

Alungă Tusea

Data viitoare când simți că te foare gâtul, încearcă să mănânci un pătrățel de ciocolată. Teobromina, o substantă din compoziția ciocolatei, reduce activitatea nervului vag, cel  care se pare că este răspunzător pentru crizele de tuse.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s