Beauty Food| 5 Moduri Prin Care Poți Mânca Mai Sănătos, Potrivit Specialiștilor

IMG_20181101_222145

 

Dacă ți-ai reevaluat, în ultimul timp, idealurile de sănătate, nu trebuie să aștepți până pe data de 1 ianuarie, pentru a începe să te concentrezi pe rutina ta de fitness și dietă. Cheia este să îți personalizezi stilul de viață pentru a se potrivi nevoilor tale.

 

Factorii precum vârsta, sexul, tipul de corp, genetica, istoricul medical și activitatea fizică joacă un rol important, în abilitatea de  a pierde în greutate. Vei avea nevoie de un plan, adecvat, nevoilor tale. Totuși, sunt câteva comportamente universale, de care pot beneficia toți cei care vor să piardă în greutate. Renunțarea la sucuri și băuturi pe bază de zahăr, un stil de viață activ și concentrarea pe calitatea mâncării, nu pe numărul de calorii sunt câteva exemple bune.

Continuă să citești cinci sfaturi pentru o dietă mai sănătoasă, aprobate de către cercetătorii de la Harvard.

 

Ține O Evidență A Mâncării

 

Pentru a înțelege de unde pornești, este recomandat să ții o evidență a lucrurilor pe care le mănânci, timp de trei zile. Acest lucru înseamnă, să notezi toate mâncărurile și băuturile pe care le consumi, incluzând mărimea porților. Va trebui să notezi cât de des mănânci măncare comandată, spre deosebire de cea gătită.  Având această evidență, ca punct de pornire, poți începe să faci un plan.

 

Controlează-ți Porțiile

Experții în sănătate, sugerează să te refamiliarizezi cu porțiile standard, pentru  a reuși să ai un control. Aceasta ne spune că o porție de carne are dimensiunea unui pachet de cărți de joc, și că o porție de paste reprezintă o jumătate de cană.

 

Urmărește Regula 80/20

Specialiștii recomandă să folosim ceea ce se numește regula 80/20. Asta înseamnă să respecți regulile 80% din timp și să îți dai voie să mai mănânci și ce vrei tu din când în când. Nu vrei să te simți nici privată de ce îți dorești, nici vinovată dacă îți satisfaci poftele.

 

Mănânci Încet Și Cu Grijă

Atunci când mănânci o porție potrivită de mâncare, trebuie să petreci timp bucurându-te de experiență. Ia-ți timp pentru a te bucura de arome, gusturi și  texturi.

 

Concentrează-te Pe Sănătate În Ansamblu

Schimbarea comportamentelor nu este un lucru minor. De aceea, este bine să te concentrezi pe sănătatea ca întreg, în loc să apelezi la diete stricte. Caută activități de care să te bucuri și fă-le zilnic. Indiferent dacă este vorba de mersul pe bicicletă, yoga sau alergat, distrează-te în timp ce te bucuri de obiceiuri sănătoase.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s