Body & Mind|9 Obiceiuri Sănătoase Pe Care Să Ți Le Formezi Înainte De Vârsta De 40 De Ani

IMG_20181104_025233

Femeile peste 40 de ani au devenit adevărate surse de inspirație, pentru un stil de viață de invidiat. De la Victoria Beckham, Jennifer Lopez la Diane von Furstenburg, femeile par mai încrezătoare, arată mai bine și au, din ce în ce, mai mult succes.

Nu putem să nu ne întrebăm, care sunt sunt secretele acestor femei de succes, însă, pentru a le urma calea, iată 9 obiceiuri sănătoase, pe care să ți le formezi, înainte de a împlini 40 de ani:

Protejează-ți pielea

Aplică crema de protecție solară. Evită soarele și protejează-ți pielea de razele UV, atunci când ești afară. Ne petrecem foarte mult timp, gândindu-ne la protecția feței, insă, și restul corpului are nevoie de ajutor, în special mâinile. La acestea se vede imediat îmbătrânirea și deteriorarea provocată de soare. Asigură-te că folosești o cremă cu SPF 50, pe toate părțile expuse ale corpului, pentru a evita apariția cancerului.

Invață să iubești apa

Pe măsură ce îmbătrânești, senzația de sete se pierde, iar, asta înseamnă că, vei consuma mai puțină apă. Încearcă să ai grijă la cantitatea de lichide consumate, pentru a evita consecințele deshidratării mai târziu în viață. Potrivit unui studiu științific, cafeaua este considerată un lichid care nu hidratează, iar sucurile pline de zahăr și băuturile alcoolice sunt considerate dăunătoare sănătății.

Pregătește-te pentru programările la doctor

Nu te duce la doctor doar pentru programările anuale. Gândește-te bine la sănătatea ta, și, de fiecare dată ai dureri persistente sau orice altă problemă, mergi la consult. Nu trebuie să îți fie rușine, doctorii sunt acolo pentru a te ajuta și o pot face, doar dacă tu le oferi informațiile necesare. Pregătește-te pentru o vizită la doctor, la fel ca pentru o ședință. Nu-i fie teamă să pui întrebări atunci nu înțelegi ceva.

Folosește ața dentară

Importanța folosirii aței dentare ne este mereu prezentată și câteodată ignorată. Igiena orală este foarte importantă, mai ales, după vârsta de 20 de ani. Bolile gingiilor apar după vârsta de 30 de ani sau 40 de ani. Bacteriile din gură pot intra în sânge prin gingii, așadar, trebuie, întotdeauna, să îți cureți dinții cu ața dentară, dimineața și seara.

Amintește-ți de viața offline

Este important să te detașezi de ecranul calculatorului și de cel al telefonului. Nu vorbi cu prietenii doar pe rețelele de socializare, ci organizează ieșiri. Programează o întâlnire la cafea, sau organizează, împreună cu prietenele tale un picnic. Încearcă să te deconectezi, mai ales înainte să te culci. Citește o carte, joacă-te cu animalul de companie, însă, evită să folosești telefonul.

Stai departe de mâncarea procesată

Nu trebuie să renunți la toate micile plăceri, însă, este bine să stai cât de departe poți de mâncarea procesată. Când vrei să te răsfeți, alege un desert sănătos delicios, preparat de către tine. Desigur, poți alege și o gustare mai puțină sănătoasă, dar prepar-o singură, nu alege ceva ambalat.

Lucrează cu greutăți

Există numeroase concepții, conform cărora antrenamentele cu greutăți îți vor transforma corpul, într-un mod neplăcut. Este important să îți formezi mușchi puternici, iar greutățile te ajută la acest lucru. In plus, acestea ajută la consolidarea oaselor, te ajută să atingi forma dorită mai repede și vei arăta mai bine în haine decât dacă ai face doar cardio.

Fă sex în mod regulat

Din păcate, din ce în ce mai mulți oameni divorțează după 30 de ani, iar infidelitatea este cea mai ridicată în această perioadă. Poate doar sexul, este una dintre problemele importante ale unei relații și, tocmai de aceea, este bine să faci sex mai des. Acest lucru, te ajută și pe tine, dar și relația. Vei fi mai fericită și relaxată (datorită hormonilor care se eliberează), iar acest lucru se va simți în activitățile tale.

Manâncă in fiecare dimineață micul dejun

Există un mit periculos, conform căruia, dacă nu mănânci cele trei mese principale, vei slăbi. Acest lucru, nu este deloc adevărat, mai ales după vârsta de 40 de ani. De fapt, dacă nu mănânci corespunzător, metabolismul tău va încetini și va simți nevoa să consume mâncarea nepotrivită, de exemplu junk food. Cea mai bună metodă, prin care poți avea grijă de metabolismul tău, este să mănânci, în fiecare zi, micul dejun. Alege cereale integrale și fructe, iar în locul cafelei, prepară-ți un ceai verde pentru mai multă energie.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s