Metropolitan Museum Of Art Costume Institute A Dezvăluit Detalii Despre Ediția Din 2019 A Galei Met

Ca de obiceie venimentul de va concentra pe expoziția artistică și va include fastuoasapetrecere de modă a anului, care după cum știm, din edițiile precedente, reprezintă o întreagă desfășurare de forțe, la care participa nume mari de la Hollywood, creatori de modă renumiți,precum și alte celebritati din industrie.

Zuhair Murad, Haute Couture, Imperial Russia Collection, Fall/Winter 2018/2019, Paris Fashion Week

În fiecare an, tematica petrecerii este una îndrăzneață și atent alesă. Anul acesta, dress code-ul a fost inspirat de către expoziția Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, care a explorat dialogul dintre modă și religie. Așteptările criticilor de modă au fost pe măsură, însă ținutele vedetelor au întrecut așteptările.

In anul 2019,expoziția principală la Metropolitan Museum of Art Costume Institute – și temaurmătoarei Gale Met – este: Camp: Noteson Fashion, vernisajul urmând să aibă loc pe 9 mai.

Expoziția este inspirată de Notes on Camp, eseul lui Susan Sontag, publicat în anul 1964. În lucrarea ei, aceasta vorbește despre stilul exagerat și ostentativ, dus în extrem, pentru un efect ironic sau plin de umor, dar care poate avea și un aer sofisticat.

Expoziția Camp: Notes on Fashion va cuprinde aproximativ 175 de obiecte, inclusiv ținute masculine și feminine, sculpturi, picturi și desene din secolul al XVII-lea până în prezent. Expoziția va explora, de asemenea, originile stilului exagerat și ostentativ în subcultura Queer  ce datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar și modul în care ironia, umorul și parodia și exagerarea sunt exprimate în modă.

Printre designerii ale căror ținute vor fi expuse se numără Demana Gvasalia, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Franco Moschino, Vivienne Westwood și Gianni și Donatella Versace.

Ce Știm Despre Gala Met 2019?

Gala Met va avea loc pe 6 mai 2019, iar gazdele evenimentului vor fi cântăreața Lady Gaga, tenismena Serena Williams și cântărețul Harry Styles. Aceștia vor prezenta Gala alături de redactorul șef al Vogue SUA, Anna Wintour.

Sponsorul evenimentului va fi cunoscutul barnd de lux Gucci, al cărui director executiv, Alessandro Michele, uimește publicul cu fiecare colecție prezentată.

Andre Leon Talley, editor al ediției americane a revistei Vogue consideră, faptul că, Gala Met, este Gala Super Bowl a modei. Și, pe bună dreptate. Ce înseamnă Gala Met, în cifre? Bilete care costă 30 de mii de dolari, bijuterii în valoare de 3.5 milioane de dolari și multe alte scoruri amețităare. Vorbim despre un eveniment exclusivist, unde grandoarea este la ea acasă. Chiar dacă primesc o invitație din partea Annei Wintour, redactor șef al ediției americane Vogue, și cea care prezidează gala încă din anul 1995, celebritățile tot sunt nevoite să plătească biletul de intrare. Și, dacă participă la eveniment, trebuie să se asigure că vor fi o apariție memorabilă, iar asta înseamnă ținute special create pentru ele și glam squads, fată oricând să intervină pentru cel mai mic retuș.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s