The Diet Challenge | Corpul Tău Arde Mai Multe Calorii Într-Un Anumit Moment Al Zile, Conform Unui Nou Studiu

O serie defactori determină câte calorii arzi pe parcursul unei zile. Un nou studiu neaduce, în atenție, o ipoteză promițătoare: corpultău arde mai multe calorii într-un anumit moment al zilei, indiferent ce faci atunci.

Într-un  studiu, publicat în Current Biology, potrivit publicației In Style, s-a confirmat, faptul că, organismul nostru arde cu 10% mai multe calorii în orele de după-amiază târzie, în stare de repaos. Acest lucru se traduce, prin aproximativ 130 calorii arse, în plus, față de miezul nopții, fără niciun efort depus.

Conform co-autorului studiului, Dr. Jeanne Duffy, profesor asociat de medicină la Harvard Medical School și neurolog la Brigham and Women’s Hospital, corpul necesită mai multă energie, pentru a asigura funcțiile vitale, precum respirația și circulația sângelui, în orele târzii ale după-amiezii. Dr.Duffi susține, faptul că, în acest context, este important să evităm momentele zilei, când procesul de ardere a caloriilor devine mai leneș: noaptea târziu și dimineața devreme.

,,Să spunem că ne trezim cu o oră sau mai devreme și mâncăm micul dejun cu o oră, sau două, mai devreme. S-ar putea să mâncăm acel mic dejun nu doar la oră când corpul nostru nu este pregătit pentru asta, ci și la o oră când avem mai puțină nevoie de energie pentru a ne menține funcțiile vitale. Așadar, acel mic dejun ar putea rezulta în mai multe calorii stocate, pentru că, nu avem nevoie de ele să menținem funcțiile corpului” a exeplicat medicul.

Cu toate acestea, rezultatele studiului sunt preliminare, mai ales în contextul în care au participal la el numai șapte persoane. Timp de 37 de zile, participanții, cu vârste cuprinse între 38-60 de ani, au trăit într-un laborator lipsit de ceasuri, ferestre, telefoane sau internet, lucru ce a eliminat distragerile. Cercetătorii le-au controlat programul de odihnă, decalându-l cu câte patru ore în fiecare zi. Acest lucru a dat peste cap ceasul bilogic al participanților, forându-le ritmul circadian să funcționeze doar pe baza factorilor interni. Astfel, cercetătorii au putut observa care sunt cu adevărat perioadele naturale ale organismului: dimineața,  după-amiază noapte, indiferent de orele de pe ceas.

Dr. Duffy spune că rezultatele studiului ar putea fi relevante, în special, pentru persoanele care lucrează în ture noaptea.

Totuși, cel mai bine ar fi să aștepți rezultate mai concludente, înainte să sari peste micul dejun dimineața.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s