Fashion & Business | Amendă Uriașă Primită De Guess Pentru Politica Prețurilor Artificiale

Guess a primit o amendă de 40 de milioane de euro, de la Comisia Europeană. Cunoscutul brand este acuzat, de faptul, că a încercat să împiedice consumatorii Uniunii Europene să facă cumpărături în alte state membre ale Comunității Europene, prin blocarea retailerilor să facă reclamă și să încheie vânzări transflontaliere.

Acest lucru a permis companiei să mențină prețuri, artificial ridicate, în special, în țările din Europa Centrală și De Est, potrivit unui comunicat de presă, al executivului comunitar.

Investigația a început la jumătatea anului trecut, iar, printre altele, Comisia Europeană a descoperit, faptul că, acordurile de distribuție ale Guess, le-a permis retailerilor să decidă, în mod independent, prețul la care vând preodusele. Aceste acorduri au permis, de asemenea, Guess să segmenteze piețele europene.

Comisia a constatat, faptul că, în Europa Centrală și de Est, prețurile sunt, în medie, cu 5-10% mai mari decât în Europa Occidentală. Guess a încălcat, astfel, prevederile Uniunii Europene, din domeniul concurețnei și i-a lipsit pe consumatorii europeni, de unul dintre beneficiile de bază ale Pieții Unice Europene, și, anume, posibilitatea de a face cumpărăturile peste graniță.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s