Body & Mind |Studiu: Empatia Iubitorilor De Animale Ar Putea Fi Inscripționată In ADN-ul Lor

Cercetătorii scoțieni au descoperit o anumită diferență genetică la oamenii care manifestă o mai mare compasiune față de animale și au avansat teoria, potrivit căreia, empatia acestor persoane ar putea fi inscripționată în ADN-ul lor, informează Press Association.

Acea diferență a fost remarcată într-o genă, implicată în sinteza hormonului oxitocină – cunoscut și sub numele de ,,hormonul iubirii” – despre care, oamenii de știință știu, deja, că stimulează legăturile sociale dintre oamenii.

Este pentru prima dată când acest hormon a fost asociat cu relațiile dintre oameni și animale afirmă autorii studiului, care speră să descoperirea lor ar putea să contribuie la dezvoltarea unor strategii pentru bunăstarea animalelor.

Experții de la Institutul Roslin, din cadrul Universității Edinburg și de la Rural College din Scoția (SRUC), au analizat eșantioane de ADN prelevate de la 161 studenți voluntari.

Voluntarii au fost invitați să completeze și un chestionar redactat, pentru a măsura empatia lor față de animale.

Cercetătorii scoțieni au descoperit, faptul că, studenții cu cel mai ridicat nivel la empatie față de animale, prezentau o versiune specifică a genei implicată în sinteza oxitocinei.

Oamenii de știință au mai descoperit că femeile au reacționat mai des într-o manieră pozitivă, față de animale, decât bărbații, la fel ca voluntarii care lucrau, deja și aveau profesii în domenii asociate cu îngrijirea animalelor.

Este cunoscut, deja, faptul că, atitudinea oamenilor față de animale, este influențată de o varietate de factori sociali, precum experiențele din prima parte a vieții, trăsăturile de personalitate și credințele religioase, au explicatu autorii studiului.

Potrivit experților scoțieni, este pentru prima dată, când oamenii de știință au arătat că și genetica poate să joace un rol în acest proces.

Studiul a fost publicat în Revista Animals.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s