Haute Couture Issue|Expoziția Dior: ,,Designer of Dreams”/,,Designerul Viselor”, La Victoria&Albert Museum din Londra.

Mai multe creații vestimentare ale designerului Christian Dior, care au ajuns pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă, precum rochia purtată de către Prințesa Margaret, la cea de-a 21-a aniversare a ei și cea purtată de actrița Jennifer Lawarence pe covorul roșu, în seara când a câștigat Premiul Oscar, sunt vedetele unei expoziții organizate la Londra, și dedicate renumitei case de modă franceze.

Expoziția ,,Christian Dior: Designer of Dreams”/ ,,Christian Dior: Designerul Viselor”, ce include și accesorii, schițe și sticluțe de parfum, prezintă istoria acestui brand de lux înființat de către designerul francez în anul 1946 și care a rămas, până în zilele noastre, o întruchipare a creațiilor haute couture.

Peste 500 de loturi vor fi expuse la Victoria&Albert Museum, din Londra, începând din 2 februarie.

Una dintre primele creații, ale casei de modă Dior, este renumitul ,,costum de bar” – o jachetă albă și mulată pe talie, asortată cu o rochie plisată neagră. Acea creație vestimentară, realizată în anul 1947, a revoluționat moda feminină și a fost supranumită ,,Noul Look al Casei Dior”.

Un alt articol celebru din această expoziție este vaporoasa rochie din mătase cu corset și paiete aurii, pe care Christian Dior a creat-o pentru Prințesa Margareta a Marii Britanii, în anul 1951. Sora suveranei britanice a purtat acea rochie în timp ce a pozat pentru portretul ei oficial, realizat în ziua când a împlinit vârsta de 21 de ani.

Simpatia pe care Christian Dior o avea față de Marea Britanie, unde a organizat mai multe prexentări de modă, este de asemenea exploarată, în această expoziție.

Christian Dior a murit în anul 1057, la vârsta de 52 de ani. Tânărul Yves Saint Laurent a preluat funcția de director de creație al casei de modă Dior și a fost urmat, apoi, de alți designeri de succes, precum Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons și Maria Grazia Chiuri – care deține această funcție din anul 2016.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s