Fashion & Business | Comunitatea Islamică, Petiție Online Împotriva Companiei Nike: ,,Este Strigător La Cer, O Insultă Pentru Islam”

Membrii comunității islamice, au demarat o petiție online, prin care cer brand-ului americam de îmbrăcăminte sport, Nike, retragerea unei colecții din magazine. Ei și –au justificat acțiunea și au explicat care este motivul pentru care au făcut acest lucru.

Membrii comunității islamice, solicită companiei Nike, să retragă de pe piață unul dintre produse, deoarece aceștia susțin, faptul că, logo-ul de pe talpă, seamănă cu simnolul arab pentru ,,Allah”/,,Dumnezeu”, relatează CBD News.

Saiqa Noreen, bărbatul care a creat o petiție online, în care cere companiei Nike, să retragă de la comercializare, produsul ,,Nike Air Max 270”, întrucât simbolul de pe talpa pantofului sport ,,va fi mai mult ca sigur călcat, lovit și se va murdări de noroi sau mizerie”.

,,Este strigător la cer, faptul că, Nike permite numele lui Dumnezeu pe un pantof. Este nepoliticos și foarte jignitor, față de comunitatea islamică. Este o insultă pentru Islam, în timp ce Islam îndeamnă la compasiune, bunătate și dreptare pentru toți”, continuă el.

Până în prezent, petiția a strâns peste 26.000 de semnături din totalul  necesar de 35.000. aceasta mai solicită, totodată, cunoscutului brand american să inspecteze și restul colecției, din care face parte pantoful sport și, astfel, orice produs cu același logo să fie retras: ,,De asemenea, cerem o inspecție mai amplă a tuturor produselor, înainte ca acestea să fie scoase pe piață”.

Unele dintre persoanele, care au semnat, deja, petiția, au expus motivele lor personale, pentru care s-au alăturat demersului. Majoritatea a spus, faptul că, logoul Nike este ,,lipsit de respect” și ,,o insultă”, la adresa religiei lor. Aceștia consideră, faptul că, Nike ar trebui să-și ceară scuze, însă compania nu a transmis nicio declarație pe acest subiect.

Nu este prima problemă, dintre statul Islamic și compania Nike. In 2017, toate produsele Nike au fost interzise în teritoriile controlate de ISIS, în Irak și Siria, deoarece numele companiei, vine de la cel al zeiței grecești a victoriei, Nike, promovând, astfel, o religie politeistică, contrară principiilor islamice. De asemenea, în anul 2015 publicația Daily Mail,  a prezentat un pliant, care ar fi fost distribuit de ISIS, în Raqqua, și care avertiza, asupra conotațiilor denumirii Nike, care ar semăna și cu un termen obscent, și anunța pedepse dure, pentru cei care poartă totuși astfel de articole.

De asemenea, și în anul 1990, Nike a avut parte de o controversă asemănătoare, cu un logo, însă atunci, compania și-a cerut scuze. �N�տ�sx�*���>


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s