Celebrities | Angelina Jolie A Vizitat Cea Mai Mare Tabără De Refugiați Din Lume

Actrița americană Angelina Jolie a vizitat, luni, cea mai mare tabără de refugiați din lume, aflată în Bangladesh, în care trăiesc aproape de 1 milion de musulmani rohingya, încercând să readucă soarta acestor persoane în atenția comunității internaționale, cu puțin timp înainte ca Organizația Națiunilor Unite (ONU), să lanseze un apel ce vizează înființarea unui fond de ajutorare în valoare de 920 de milioane de dolari, informează Reuters

.

Peste 730.000 de etnici rohingya și-au părăsit țara natală, Myanmar, cu populație majoritar budistă, în urmă cu 18 luni, după o represiune armată, considerată ,,epurare etnică”, de către echipele de specialiști de la ONU. Acești refugiați trăiesc, în prezent, în tabere amenajate în țara vecină Bangladesh și nu dau semne că ar dori să se mute de acolo.

Un purtător de cuvânt al Înlatului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), a declarat, faptul că Angelina Jolie, care deține titlul de trimis special al acestei organizații, va petrece trei zile vizitând taberele din zonă pentru a analiza nevoile populației rohingya și provocările cu care se confruntă Banglash-ul în calitatea sa de țară ce găzduiește astfel de tabere.

Angelina Jolie, în vârstă de 43 de ani, se va întâlni și cu prim-ministrul din Bangladesh, Sheikh Hasina, care a fost lăudat pe plan internațional, pentru faptul că, nu a repatriat niciun refugiat rohingya, împotriva voinței sale. Vedeta hollywoodiană se va întâlni și cu ministrul de Externe al țării, Ak Abdul Momen.

Potrivit aceluiași purtător de cuvânt al UNHCR, discuțiile la care va participa Angelina Jolie se va centra pe ,,nevoia de siguranță și de soluții sustenabile, pentru a susține cauza uneia dintre cele mai persecutate miniorități din lume, rohingya”.

Această vizită are loc cu puțin timp înainte de lansarea unui apel internațional ce visează strângerea sumei de 920 de milioane de dolari, necesară pentru a asigura nevoile de bază ale refugiaților rohingya. Anul trecut, agențiile din cadrul ONU au lansat un apel similar, pentru a strânge 950,8 milioane de dolari în favoarea fluxurilor de refugiați rohingya.

Deși aceasta este prima vizită efectuată de Angelina Jolie în Bangladesh, vedeta americană s-a  întâlnit cu alți refugiați rohingya în Myanmar, în 2015 și în India, în 2006.

Reprezentanții Refugee, Relief and Repatriation Commission (RRC), o organizație guvernamentală înființată pentru a rezolva criza refugiaților rohingya, au salutat vizita Angelinei Jolie în Bangladesh.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s