Travel |Aeroportul Din Dubai Și-A Păstrat Titlul De Cel Mai Mare Aeroport Internațional Din Lume

Aeroportul Internațional din Dubai, a înregistrat 89,1 milioane de pasageri în anul 2018, ratându-și ținta pe care și-a propus-o, dar cu toate acestea a rămas cel mai mare internațional din lume, potrivit agenției de presă Reuters.

Operatorul Dubai Airports a anunțat, luni, faptul că, traficul de pasageri a avansat cu un procent anul trecut, cel mai slab ritm de creștere anual din ultimul deceniu, astfel că nu a putut fi atinsă ținta de 90,3 milioane de pasageri preconizată.

2018 este primul an în care aeroportul Internațional din Dubai, unde își au baza de operațiuni companiile Emirates și Flydubai, a înregistrat o încetinire a creșterii numărului de pasageri după 15 ani de creștere solidă. Printre factori se numără încetinirea economiei Golfului din cauza prețului scăzut al petrolului care a afectat industria turistică din regiune.

Aeroportul din Dubai este mai mare aeroport internațional din lume, încă din anul 2014, când a preluat acest titlu de la aeroportul londonez Heathrow, în cazul căruia traficul de pasageri a crescut cu 2.7% până la un număr total de 80 de milioane de pasageri în anul 2018.

Când vine vorba de cel mai aglomerat aeroport din lume, incluzând atât pasgerii internaționali cât și cei interni, titlul este deținut de aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta care numai în primele 11 luni a le lui 2018 a fost tranzitat de 98,6 milioane pasageri. Cifrele anuale nu au fost încă date publicității.

Anterior, însă, operatorul aeroportul din Dubai și-a exprimat convingerea că, până în 2021, acest aeroport va putea devansa aeroporturile din Atlanta și Beijing, pentru a deveni cel mai mare din lume.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s