Business & Travel With Style | Dubai Expert: Un Joc Online Pentru Specialiști, In Avantajul Turiștilor.

Fascinația românilor pentru Dubai, este, de la an la an, mai mare. Noua statistică arată, faptul că, până în noiembrie 2018, numărul de turiști din țara noastră, care au ajuns în Emiratele Arabe Unite, a fost de 64.486, cu o creștere de 19.7% față de 2017 (aceeași perioadă). Dacă ne raportăm la anul 2016, vorbim despre 51.316 români ajunși în Dubai. Dar, acestea sunt niște date. Oare, turistul care dorește să trăiască cu adevărat experiența călătoriei, îi mai pasă de acestea? Sau, el se raportează la cifre precum: Dubai este pentru ani la rând, al -4-lea cel mai vizitat oraș de pe mapomond?

Românii care fac parte din categoria celor ce caută răspunsul la această întrebare, se bazează foarte mult pe informația despre cultură, obiective turistice, cazare și accesibilitate. Pachetele agențiilor cântăresc enorm în decizia finală. Detalii legate de perioadă ideală din an, evenimentele care au loc, locațiile de vizitat, modul în care îți petreci timpul liber, costuri și răspunsul la întrebarea: ,,Merită?” sunt oferite de către agenții de turism.

În cazul Dubai, cu toții am auzit de Burj Khalifa, de unicele lor parcuri de distracții, precum IMG Worlds of Adventure sau Dubai Parks&Resorts, de nou lansata Dubai Frame – care oferă o priveliște uluitoare asupra întregului Dubai de la înălțimea sa, de Mall-urile grandioase – printre care se numără The Dubai Mall, Mall of the Emirates și lista poate continua. Imposibil să nu fi citit, faptul că, în Dubai există metroul complet tehnologizat, fără conductor, sau că aici poți vedea show-ul La Perle, unic în lume – cu mult mai fascinant decât Cirque du Soleil de la Las Vegas.

Dar cum alegi? Cum te decizi? Cum îți croiești sejurul perfect? E simplu: apelezi la experți, adică la agenții de turism. Ei sunt mai mult decât un ghid viu. Ei sunt cei care pare au locuit, pentru multă vreme, în orașul acela, și, știu toate străduțele și toate secretele. Corect, însă nu 100%. Unii dintre acești consilieri ai vacanțelor noastre, din motive diverse, fie nu au ajuns în Dubai, fie nu de suficiente ori, cât să cunoască atât de multe despre locurile propuse. Ce este de făcut? Cum prezintă ei corect informația solicitată? La această întrebare a găsit răspunsul perfect Dubai Corporation of Tourism & Commerce Marketing: a creat Dubai Expert.

Joc, dar nu în joacă!

Acesta este un joc online extrem de serios. Este conceput doar pentru agenții de turism, care lucrează în afara Emiratelor Arabe Unite. Scopul său, este să prezinte Dubaiul în cea mai interactivă și unică formă. Programul oferă informații despre istoria și cultura Emiratului, despre principalele atracții și evenimente, explică și clarifică mituri false legate de această destinație, îi ajută să înțeleagă chiar și ceea ce își dorește un turism și de ce optează pentru anumite lucruri. Practic, îi învață cum să spună o poveste corectă fiecărui turist.

Dubai Expert este o inițiativă a Dubai Corporation of Tourism & Commerce Marketing, fiind administrat de Dubai College of Tourism.

Iar ideea s-a dovedit a fi una apreciată și de interes, întrucât până acum s-au înregistrat 10.000 de utilizatori. Numărul lor e în creștere, mai ales că, dincolo de partea educațională și distractivă, există și recompense: premii constând în excursii în Dubai pentru cel care termină primul jocul și pentru cel care îl termină cu punctajul cel mai bun, iar toți cei care termină jocul au premii surpriză.

Așadar, dacă ești agent de turism și vrei să trăiești o experiență inedită, joacă Dubai Expert pe game.dubaiexpert.ae.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s