Mind & Body| Cele Mai Frecvente 5 Motive Responsabile De Apariția Stării De Anxietate Și Cum Poți Să Le Ții Sub Control!

Anxietatea este una dintre bolile secolului, împreună cu stresul și depresia. Bineînțeles, există unele situații, în care oricare dintre noi ar simții anxietate, cum ar fi prima întâlnire cu noul șef, sau atunci când întârzi la un eveniment important. Dar, dacă te simți emoționat, îngrijorat sau chiar panicat fără motiv evident, s-ar putea ca vina să cadă pe unele obiceiuri pe care le practici zilnic.

Un stil de viață ar putea duce la atacuri de anxietate, din ce în ce mai dese. Mai multe studii, au atras atenția asupra unor obiceiuri, ce ar trebui să fie evitate, dacă ești predispus la anxietate.

5 lucruri obișnuite ce ar putea declanșa o criză de anxietate

Bateria Telefonului Este Pe Punctul De A Se Descărca

Un studiu efectuat, de către o cunoscută companie producătoare de dispozitive electronice, a ajuns la concluzia că există oameni care suferă de așa-numită ,,anxietatea la bateria scăzută”. Cu alte cuvinte, atunci când observă, faptul că, nivelul bateriei este foarte scăzut și că nu au posibilitatea de a-l încărca rapid, oamenii încep să manifeste simptome de anxietate.

Studiul a prezentat că 32% din oameni preferă să renunțe la orice ar face în acel moment, pentru a se întoarce acasă, ca să își încarce telefonul. 6 din 10 participanți la studiu, s-au simțit cu adevărat ușurați, atunci când au găsit o sursă de electricitate, pentru a putea să își încarce telefonul. Studiul a ajuns la concluzia că suntem atât de dependenți de telecomunicații, încât deseori ajungem să ne stricăm relațiile cu cei din jur din cauza faptului că ne moare bateria de la telefon. Ca să nu ajungi în această stare, asigură-te că ai mereu la tine una sau mai multe baterii externe.

Ai Băut Prea Multă Cafea Sau Ești Mahmur

Un studiu britanic  a descoperit, faptul că, excesul de cofeină poate duce ușor la manifestarea unor simptome, care sunt identice cu cele de anxietate. Adevărul este că oricât de delicioasă ar fi, și oricât de multă energie am crede că ne procură, nu putem ignora, faptul că, o ceașcă sau două de cafea în plus, față de ce suntem obișnuiți este mult prea mult pentru sănătatea noastră psihică.

De asemenea, o durere de cap și greața, nu sunt singurele simătome, pe care le poți avea după o noapte de beție. Consumul de alcool în exces, este unul dintre principalii declanșatori de anxietate. Asta, mai ales, pentru că nu te poți odihni bine atunci când ești mahmur, iar lipsa somnului este un alt lucru ce te poate face anxios.

Ai Nivelul Glicemiei Scăzut

Știm cu toții, faptul că, există anumiți oameni, care sunt mai nervoși atunci când le este foame, dar unii pot experimenta și anxietate. Mulți oameni, atunci când sunt foarte stresați, recunosc că nu au poftă de mâncare. Totuși, ultimul lucru, pe care ar trebui să îl facă este să sară peste o masă.

Dacă nu te hrănești cum trebuie, glicemia din sânge poate să scadă rapid, ceea ce va accentua stresul și anxietatea. Este un cerc vicios. Chiar dacă nu ai chef de o masă gătită, poti să păstrezi un nivel bun al glicemiei, dacă iei o gustare sănătoasă.

Îți Este Sete Și Nu Ai O Dietă Echilibrată

Dacă nu bei suficientă apă, vei suferi de mai mult decât o simplă gură uscată. Chiar și deshidratarea ușoară, poate să declanșeze schimbări bruște de dispoziție. Este important să te hidratezi bând apă la fiecare masă și pe parcursul zilei. În plus, dacă bei mai multă apă, poți ajunge chiar să pierzi din greutate.

De asemenea, dacă nu ai un program de alimentație, bine pus la punct, este foarte probabil,  să nu primești toți nutrienții necesari, mai ales vitamina B. Lipsa acestor vitamine, te pot face mai nervos și ai putea să fii anxios, fără un motiv anume, în aparență. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că ai trei mese principale, în fiecare zi, și două gustări între mese. De asemenea, crează un meniu diversificat cu multe fructe și legume.

Trăiești Într-Un Mediu Dezordonat

O casă dezordonată, nu pare mare lucru la prima vedere, dar, în realitate, ar putea fi o sursă de anxietate. Dezordinea cauzează stres, deoarece te poate stoarce de energie, nu te mai poți concentra și nu te poți relaxa. Toate acestea pot duce la anxietate. O casă dezorganizată înseamnă o minte dezorganizată, așadar crează un spațiu în care să îți fie ușor să ai lucrurile în ordine. au


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s