Beauty Memo: 10 Lucruri Despre Piele Pe Care Dermatologii Își Doresc Să Le Cunoști

Având în vedere faptul că îngrijirea pielii este un lucru atât de important pentru majoritatea dintre noi, dermatologii ne oferă cele mai utile sfaturi, în legătură cu acest aspect.

Crema cu factor de protecție solară luptă cel mai bine împotriva semnelor de îmbătrânire

Deși, poate părea un pas mai puțin important, dermatologii susțin, faptul că, aplicarea cremei cu factor de protecție solară, se numără printre cele mai necesare etape. 90% din semnele de îmbătrânire a pielii apar din cauza razelor ultraviolete. Așa că asigură-te că incluzi factorul de protecție în rutina ta zilnică.

Fii răbdătoare cu rezultatele produselor

Regenerarea celulelor pielii se porduce în aproximativ șase săptămâni. Atunci când încerci un produs nou, creat să rezolve probleme de pigmentare sau liniile fine, ar trebui să știi că o să dureze cel puțin șase săptămâni pentru a avea impact. Așa că ai răbdare!

Hidratează pielea în profunzime

Un studiu recent a arătat că 55% dintre persoanele chestionate au evitat să folosească o cremă hidratantă de teamă să nu se confrunte cu o eruoptie a pielii. Multe produse anti-îmbătrânire au astfel de efecte pentru cei care se confruntă cu un ten acneic, deoarece conțin  ingrediente precum uleiuri esențiale, deci ar trebui să cauți brandu-urile care au produse non-comedogenice.

Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire specială

Renunță la ingredientele care dăunează țesutului, precum alcool sau parfum. De asemenea, ai mai multă grijă de piele iarna, când vremea este o adevărată provocare pentru bariera naturală a pielii. Acest lucru este foarte important, dacă ai pielea sensibilă sau vrei să scapi de roșeață.

Nu presupune că fiecare trend este potrivit pentru tine

Faci constant o pasiune pentru noile produse și cosmetica apărute? Ei bine, ar trebui să fii conștientă că nu orice formulă se potrivește cu tipul tău de piele. Dermatologii susțin că tot mai multe femei sunt preocupate de îngrijirea pielii, ceea ce este un lucru foarte bun, însă nu în măsura în care orice produs apărut trebuie neapărat încercat.

Urmărește influencerii potriviți

Este atât de simplu să fii captivată de social media și convinsă de eficiența unor produse, însă nu toate recomandările sunt bune pentru tine. Fiecare persoană, care se ocupă cu promovarea unor astfel de produse, are un tip diferit de piele, deci ține minte că o cremă, de exemplu, care pentru ele este eficientă, ție ar putea să nu-ți ofere rezultatele dorite.

Investește în produse de calitate

Dermatologii încurajează persoanele să investească în produse de îngrijire calitative, și esențiale, cum ar fi protecție solară. Un produs de calitate care dă rezultate trebuie să aibă prioritate.

Fii rațională atunci când încerci să rezolvi problemele pielii

Dacă te confrunți cu acneea, deși ești adult, experții recomandă crearea unei rutine logice, structurate, bazată pe retinol pe  timpul nopții și un agent anti-inflamator, precum acid salicilic, pentru zi.

Trebuie să știi când să ceri ajutorul specialiștilor

Cicatricile afectează 20% dintre persoanele care se confruntă cu tenul acneic. Dacă problema ajunge să te incomodeze atât de tare încât preferi să eviți evenimentele sociale, ar trebui să apelezi la ajutorul unui specialist. Se pare că 90% dintre persoanele care cer ajutor văr schimbări semnificative după trei luni.

Respectă rutina zilnică de îngrijjire

Experții recomandă respectarea cu strictețe a rutinei zilnice de îngrijire. Folosește o cantitate consistentă de produs, aplicată într-un mod consistent, pentru o perioadă consistentă de timp. BH��Άy-��ň


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s