Colecția De Artă A Lui George Michael Vândută La Licitație Pentru 10.9 Milioane De Euro

Colecția de artă contemporană care i-a aparținut regretatului cântăreț, George Michael, a fost vândută, pentru suma totală de 10.9 milioane de euro, la o licitație organizată de către cunoscuta casă de licitații Christie’s, la Londra.

Printre lucrările scoase la licietație s-au numărat si opere de artă semnate de reputații artiști Tracey Emin și Damien Hirst.

Cel mai mare preț l-a obținut ,,The Incomplete Truth”. O lucrare din anul 2006, a lui Damien Hirst, reprezentând un porumbel conservat în formaldehidă, adjudecată pentru suma de 1.06 milioane de euro. O altă lucrare, tot a lui Damien Hirst, ,,Saint Sebastian, Exquisite Pain”, a fost vândută vândută pentru suma de 1.02 milioane de euro.

Pictura lui Bridget Riley , ,,Songbird”(1982), prima lucrare majoră achiziționată de către George Michael, a fost adjudecată pentru suma de 927.000 de euro, în timp ce ,,Hurricane”(2007), a lui Tracey Emin, a fost vândută pentru 505.000 euro.

Printre celelalte loturi au fost trei lucrări de Michael Craig-Martin care fac referire la celebrul moment din anul 1998, când George Michael a fost arestat, pentru că a fost surprins făcând sex în public, ,,Untitles (SEX)”, vândută pentru 146.000 de euro, ,,Untitled (GOD)” – 46.000 de euro și ,,Handcuffs” – 131.800 de euro.

Suma colectată, în urma licitației, care a avut loc, joi, va fi donată unei fundații caritabile, sprijinite de artist în timpul vieții sale.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s