Conquer The World| Jim Bridenstine: ,,Este Probabil Ca Următoarea Persoană Care Va Păși Pe Lună Să Fie O Femeie. Și Prima Persoană Care Va Ajunge Pe Marte Va Fi, Probabil, Tot O Femeie”

,,Este probabil ca următoarea persoană care va păși pe Lună să fie o femeie. Și prima persoană care va ajunge pe Marte, va fi, probabil, tot o femeie”, a declarat Jim Bridenstine, într-un interviu, înregistrat vineri pentru emisiunea ,,Science Friday”, a postului american WNYC, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

De asemenea, administratorul NASA a reamintit, faptul că, pe 29 martie, pentru prima dată în istorie, două femei astronaut, membre ale echipajului de pe Stația Spațială  Internațională (ISS), vor efectua împreună o ieșire pe orbită. Niciodată, până în prezent, o ieșire pe orbită nu a fost realizată de un echipaj 100% feminin.

Cele două astronaute – Anne McClain și Christina Koch – vor efectua operațiuni de mentenanță.

,,NASA se angajează să dețină un evantai larg și divers de talente și abia aștemptăm ca prima femeie să ajungă pe Lună”,  a concluzionat Jim Bridenstine.

NASA este pe cale să dezvolte cea mai puternică rachetă din toate timpurile, Space Launch System (SLS), și o capsulă denumită Orion, care vor participa la o misiune ce va marca revenirea oamenilor pe Lună, în anul 2028. În ceea ce privește planeta Marte, o misiune cu echipaj uman este prevăzută ,,în jurul anilor 2030”.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s