Fashion Avenue: Louis Vuitton A Retras Articolele De Îmbrăcăminte Cu Tematica Michael Jackson Din Colecția Vară 2019

Casa de modă franceză Louis Vuitton a retras articole de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson, din colecția vară 2019, pentru bărbați, după difuzarea documentarului privind presupusele avuzuri împotriva unor copii comise de regele muzicii pop.

Colecția a fost prezentată în luna ianuarie, la Săptămâna Modei de la Paris și urmează să apară în magazine în iunie, însă o purtătoare ded cuvânt a brandului Louis Vuitton a declarat, faptul că, articolele cu tematica Jackson nu vor fi puse în vânzare .

Casa de modă a afirmat că în momentul prezentării noi colecții nu a știut de documentarul ,,Leaving Neverland”, în care doi adulți susțin că în timpul copilăriei s-au împrietenit cu Jackson și ar fi fost abuzați sexual de acesta, la începutul anilor 1990.

,,Sunt conștient că în lunima acestui documentar, prezenarea a provocat reacții emoționale. Condamn ferm orice formă de abuz împotriva copiilor, violență sau încălcare a drepturilor omului”, a declarat Virgil Abloh, designer la Louis Vuitton, într-un comunicat.

Abloh, designer american angajat de Vuitton, în martie 2018, a spus că intenția sa pentru această colecție a viziat prezentarea lui Jackson că artist al culturii pop.

Louis Vuitton este cel mai mare brand de lux din lume, cu vânzări anuale de peste 10 miliarde de euro. Articolele de îmbrăcăminte pentru bărbați sunt o parte relativ mică a activității sale, astfel că retragerea pieselor care îl au drept tematică pe Jackson nu ar urma să ai băbă un impact major asupra brandului.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s