6 Simptome Care Pot Indica Probleme Serioase Ale Pielii

Pielea este cel mai mare organ al corpului, deci nu este surprinzător, faptul că, foarte multe boli pot cauza schimbări vizibile pe țesut.

Te poți gândi la pielea ta ca la o fereastră câtre interiorul corpului. Majoritatea vastă a diferitelor boli medicale se pot manifesta prin reacții adverse, complicații sau pete pe piele. Deși ar fi imposibil, să realizăm o listă cu fiecare simptom al pielii, corelat cu fiecare boală internă, există câteva schimbări ale pielii, care pot indica probleme serioase de sănătate:

Mâncărimi

Limfomul Hodgkin este un tip de cancer care afectează celulele albe, numite limfocite, iar cel mai comun simptom al acestei boli este o umflătură în gât sau în zona axilei. Există, de asemenea, multe alte boli asociate cu mâncărime ale pielii, așa că cele cel mai indicat sfat este este să mergi la un control medical, mai ales dacă simți că simptomul contină să fie prezent o perioadă îndelungată.

Pierderea părului

Păcienții diagnosticați cu probleme ale tiroidei se confruntă, de obicei, cu pierderea părului. De asemenea, aceeași boală poate provoca subțierea fierului de păr dacă tiroida este supraactivă, în tim ce persoanele cu tiroida subactivă se confruntă cu pierderea părului în zone specifice.

Sensibilitatea la soare

Sensibilitatea la soare reprezintă unul dintre multe semne ale pielii care ar putea indica o boală precum lupus, o boală autoimună ce atacă organele și țesuturile. Medicii spun că mai mult de 50% dintre pacienții diagnosticați cu lupus cu această sensibilitate, pielea lor înroșindu-se mult mai repede decât este normal. Anumite iritații ale pielii pot indica, în aceeași măsură, contractarea bolii.

Iritații pe mâini și degete

Dermatita este o boală care provoacă slăbirea mușchilor și iritarea pielii, mai exact a mâinilor și a degetelor. Fiind o boală autoimună, sistemul imunitar reacționează în mod diferit, devenind hiperactiv în țesutul normal. Dacă devine cronică, dermatita se va manifesta prin inflamații cutanate, ce pot indica existența unor boli respiratorii.

Piele caldă, transpirată sau rece, uscată

Tiroida, o glandă în formă de fluture, produce diferite schimbări la nivelul pielii. De asemenea, produce hormoni care lucrează pentru a echilibra metabolismul, bătăile inimii și temperatura corpului. Însă, la anumite persoane, tiroida poate fi supraactivă, producând mai mulți hormoni, decât sunt necesari, sau subactivă, în acest caz hormonii produși fiind mult mai puțini. De obicei, când tiroida este supraactivă, pielea este caldă și transpirată, în timp ce tiroida subactivă afectează pielea lăsând-o uscată și rece.

Pete uscate, închise la culoare, în anumite părți ale corpului

Medicii spun că atunci când piele se îngroașă și devine la culoare, poate fi un semn de diabet. De obicei, apare pe ceafă sau pe brațe, iar cei mai predispuși la apariția acestor pete sunt copiii. c


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s