Fashion Avenue | Patru Lucruri Importante Despre Bijuteriile Din Argint Pe Care Este Bine Să Le Cunoști

Femeile sunt pasionate de bijuterii deoarece aceste accesorii le-au făcut întotdeauna să se simtă frumoase și încrezătoare. Fie că este vorba despre coliere, brățări, inele sau cercei, piesele fine sunt extrem de populare.

Bijuteriile au capacitatea de a evidenția personalitatea, eleganța și rafinamentul unei persoane. De-a lungul timpului, moda accesoriilor s-a schimbat, iar astăzi femeile adoră să experimenteze materiale, culori, dimensiuni și volum.

Unul dintre metalele nobile căruia i se acordă o importanță specială este argintul. Fiind combinația perfectă între durabilitate și frumusețe, argintul este prezent într-o gamă largă de accesorii. Acesta beneficiază de o versașitate incredibilă, însă își pierde strălucirea dacă nu este purtat sau întreținut corespunzător.

De Ce Oxidează Bijuteriile Din Argint

Se întâmplă adesea că cele mai frumoase bijiturii din argint să își schimbe culoarea. Acestea oxidează cu cât PH-ul pielii este mai mare sau în urma contractului cu oxigentul din aer, cu umezeală sau cu alte substanțe din produsele cosmetice.

Din cauza oxidării, bijuteriile din argint capătă o nunață patinată. Este dificil să nu te îndrăgosteți de acest metal strălucitor și cu atât mai greu să renunți la piesele tale favorite. De aceea, printr-un proces de întreținere adecvată, bijuteriile din argint pot redeveni accessoriile spectaculoase care îți scot trăsăturile în  evidență.

Totuși, femeile adoră și efectul antichizat al acestor delicate elemente. Aspectul mai întunecat, în special pentru anumite detalii fine, este obținut prin oxidarea intenționată a argintului. Astfel, bijuteriile vor căpăta un farmec aparte și vor desăvîrși armonios orice ținută. Unii cercei din argint pot fi pe jumătate antichizați, în timp ce restul părților să fie frumos șlefuite și ușor lucioase. Un astfel de contrast va fi preferat de orice femeie căreia îi plac bijuteriile inedite.

Când Este Recomandat Să Cureți Bijuteriile Din Argint

Este indicat să îți păstrezi accesoriile din argint în pungi de plastic cu închidere etanșă sau în cutiuțe speciale dacă vrei să le păstrezi strălucitoare cât mai mult timp. Multe femei aleg bijuterii deja ozidate sau unele pe care le lasă o vreme să capte acea nuanță subtilă și elegantă de gri argintiu.

De departe cele mai populare piese sunt cele care nu strălucesc deloc. Practic, este o chestiune de preferințe despre cum purtăm bijuteriile din argint. Din acest motiv, nu există o regulă generală care se stabilească o anumită perioadă în care argintul trebuie să fie curățat. Totuși, atunci când oxidarea devine extrem de intensă, într-o nuanță de negru și acoperă aproape toată suprafața bijuteriei, înseamnă că a venit timpul să o cureți.

Oxidarea aproape completă nu reflectă frumusețea caracteristică a argintului, motiv pentru care este indicat să ții cont de conceptul ,,less is more” pentru a te bucura de bijuterii antichizate din argint.

Cum Se Curăță Corect Și Rapid Argintul

Cele mai multe dintre noi încercăm să curățăm bijuteriile acasă, cu produse naturale. Contrar percepției generale, substanțele considerate benefice pot deteriora mai mult accesoriile. Lămâie, bicarbonat, oțet, detergenți, pastă de dinți sau soluții chimice – nu utiliza nimic din toate acestea pentru a curtăța bijuteriile din argint.

Chiar dacă unele dintre ele au proprietăți de curățare, sunt prea dure și prea acide pentru o piesă fină din argint. Cea mai simplă și inofensivă metodă de curățare este frecarea cu o cârpă moale din bumbac.

Ca să nu afectezi în mor iremediabil bijuteriile preferate, obiectele vechi, fragile sau foarte valoroase, este bină să le lași în grijă profeșioniștilor și să apelezi la o curățătorie specializată.

Argintul Este Un Antioxidant Natural Eficient

Valoarea unui metal este dată de către percepția pe care o au oamenii despre el și nu de obiectul în sine. Vechii egipteni considerau argintul mult mai prețios decât aurul pentru că se găsea rar și avea puteri tămăduitoare. Din cele mai îndepărtate timpuri se știe că argintul este un antioxidant natural. Celebrul medic Paracelsus îl folosea în remediile sale contra infecțiilor.

Se spune că acest meal nobil oferă protecție împotriva deochiului, te apără de energii negative, are efecte remarcabile asupra stării de spirit și accentuează beneficiile pietrelor prețioase și semiprețioase. Deoarece este asociat cu luna și energia Yin, argintul amplifică feminitatea, energia și senzualitatea femeilor.

De-a lungul timpului, bijuteriile din argint au fascinat emoțiile oamenilor prin frumusețea lor și efectele benefice asupra sănătății. Întreținute în mod corespunzător, te poți bucura mult timp de aceste accesorii prețioase, care pot deveni adevărate moșteniri de familie. Descoperă-ți stilul și personalitatea prin accesorizarea ținutelor cu cele mai frumoase bijuterii din argint.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s