Believe In Yourself It’s Never Too Late | 10 Moduri Simple Prin Care Să Respecți O Dietă

Consumul de alimente sănătoase și antrenamentul fizic sunt esențiale atât pentru organism, cât și pentru mine. Deși, avem deseori inițiativa de a urma o dietă, știm cu toții cât de greu poate fi să o respectăm. De aceea, experții ne spun cum putem face acest lucru mult mai ușor.

Trecerea bruscă la un stil de viață sănătos este o adevărată provocare, de aceea, experții consideră că trebuie să-ți construiești mai întâi o strategie pe care să o respecți aproape cu strictețe, dacă îți dorești să vezi acele schimbări la care visezi.

Iată câteva moduri care să te inspire la începutul acestui capitol din viața ta:

Începe Cu Obiective Realiste

Schimbarea stilului de viață are o mulțime de beneficii, inclusiv pierderea în greutate. Cu toate acestea, este important să-ți creezi obiective realiste. De exemplu, dacă pui presiune pe tine să slăbești foarte repede, planul tău ar putea să eșueze. Cercetările au arătat că persoanele supraponderale, care s-au așteptat să piardă foarte repede un număr considerabil de kilograme, au renunțat la dietă după aproximativ șase luni.

Gândește-Te La Ceea Ce Te Motivează

Amintește-ți constant de motivul pentru care ai început dieta. Vrei să ai un stil de viață mai sănătos? Vrei să pierzi câteva kilograme? Vrei să ai mai multă energie? O listă pe care să treci acele motive te poate ajuta să-ți amintești constant de ce ai început această călătorie și te poate atenționa să mergi mai departe.

Oprește-Te Din A Cumpăra Alimente Nesănătoase

Este mult mai dificil să stai departe de dulciuri sau fast food atunci când le ai deja în bucătărie, așa că oprește-te din a le cumpăra. S-a descoperit că poziționarea acestor alimente în mai multe părți ale casei duce la obezitate.

Nu Gândi După Deviza ,,Totul Sau Nimic”

O greșeală esențială este atunci când vezit totul în alb și negru. De exemplu, te afli la o petrecere, mănânci câteva aperitive, mai multe decât ți-ai propus, și decizi că dieta ți-a fost ruinată în acea zi, deci continui să mănânci. Păstrează un echilibru și nu face excese.

Încearcă Să Ai Mereu La Îndemână O Gustare Sănătoasă

Îți va fi de mare ajutor o gustare sănătoasă pe care să o păstrezi în geantă, astfel încât, dacă ți se face foame dar nu ai timp să te oprești la un restaurant, să existe această opțiune de care să te folosești.

Monitorizează-Ți Progresul

Notează-ți alimentele pe care le consumi zilnic și vei observa, pe parcurs, rezultatele. De asemenea, monitorizează exercițiilor fizice te va motiva să continui în acest ritm. Într-un studiu derulat timp de trei luni, femeile supraponderale care au participat au primit pedometre, iar rezultatele au arătat că acestea au slăbit de șase ori mai repede decât cele care nu le-au folosit.

Convinge-Ți Un Prieten Să Te Însoțească

Poate fi dificil să te motivezi singură în fiecare zi, așa că un prieten te va ajuta să-ți păstrezi concentrarea. Odată ce respecți amândoi aceeași rutină, vei găsi mult mai realizabilă provocarea.

Începe-Ți Ziua Cu Un Mic Dejun Bogat În Proteine

Dacă micul dejun este echilibrat și conține proteine, vei reuși să menții nivelul de zahăr din sânge, astfel încât nu vei mânca peste măsură pe parcursul zilei. Într-un studiu, femeile supraponderale care au consumat cel puțin 30 de grame de proteine la micul dejun au avut o senzație de sațietate mai mare ddecât cele care au mâncat un mic dejun scăzut în proteine.

Conștientizează Că Este Nevoie De Timp Pentru A Te Obișnui Cu Noul Stil De Viață

Nu te descuraja dacă îți ia mai mult timp pentru a te adapta stilului de viață sănătos. Cercetările arată că este nevoie de 66 de zile pentru a transforma un comportament într-un obicei. Coninuă să-ți urmezi programul, chiar dacă este dificil. Fără efort, nu vei reuși niciodată să-ți îndeplinești obiectivele.

Găsește Un Mod De A Urma Dieta Care Să Ți Se Potrivească Nu există o anumită rețetă care să funcționeze pentru toată lumea. Este important să găsești echilibrul, să-ți creezi propriul program de masă și antrenament care să ți se potrivească și care să poată rămâne alături de tine pentru tot restul vieții. Cea mai bună dietă pentru tine este aceea pe care o poți respecta cât mai mult timp


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s